torsdag 16 januari 2020

Svar på: Ska IKO byta ut Åhlund redan nu? av Christian Gustafsson, Barometern 20200115

Ibland är saker inte vad de är. Ibland är även en inställd spelning en spelning men faktum är att det alltsom oftast bara är just en inställd spelning. Ibland är inte heller en uppsägning efter säsongen mer än just det. Inga frågetecken. Bara en enkel punkt. 
Håkan Åhlund ÄR IKOs mest framgångsrika tränare någonsin, där är vi helt överens. Håkan Åhlund skaver i relationen med vissa andra anställda i IKO, det kan vi också vara säkra på. Så långt, inga konstigheter.

Men att IKO och Håkan Åhlund skulle gå skilda vägar redan nu, det är inte ens en fråga som borde diskuteras. Det är bananas. Helt uppåt väggarna. För att vara lite mer seriös, en fråga som skulle kunna leda rakt ner i hockeyallsvenskan och förstöra allt som är IKO idag.
Det är nämligen så att både fans och journalister måste vakna upp och lukta på kaffet (låter inte i närheten av så bra som det gör på engelska). Ishockeyns verklighet ser ut såhär och har gjort det några år nu. Spelare och tränare aviserar tidigt att de inte fortsätter i en förening, dels för att det ökar deras egna möjligheter ute på marknaden och dels för att det är ett hederligt agerande gentemot arbetsgivaren. Åhlunds avisering om avgång gör att IK får god tid på sig att hitta en lämplig ersättare och det är en enorm fördel gentemot att Åhlund meddelat sin avgång efter säsongens sista match. Det är inget märkligt att Åhlund slutar. Han vill vidare i sin tränarkarriär och han kommer inte att sakna anbud, om han nu inte redan är klar för nästa jobb. Han har bevisat vad han kan göra. Inget snack, inget twittrande, inget lull lull whatsoever, bara reslutat. Åhlund upplevs som proffsig och utan att känna honom så vill jag också tro att han är en hedervärd person. Han har inga planer på att lämna innan säsongen. Han har inga tveksamheter till att rädda IKO kvar i SHL. Jag tror att han på riktigt tar extremt illa vid sig om någon ens yppar tanken om att han inte skulle göra sitt jobb till 100% även efter den aviserade uppsägningen. Jag hade inte lagt fram det påståendet face to face med Åhlund, hade du det CG? 

Dessutom tror jag att han har spelarnas fulla förtroende. Jag kan inte tänka mig något annat. Han tog många i truppen till SHL. Kaptenernas kapten är tillbaka hos sin general. De kommer att fortsätta strida tillsammans, oavsett, till slutet. Tillsammans, tillsammans, tillsammans...ni vet. I många historiska slag har förlusten av en fantastisk ledare lett till att hela arméer kollapsat. Jag är rädd att samma sak skulle kunna hända med IKO. “Att laga saker som inte är trasiga är sällan bra” skrev CG och så är det även i det här fallet. 

Fråga dig själv, hade du helst stått med Åhlund i båset i det där (jävla) kvalet i vår eller hade du valt någon helt annan? Perra Johansson? någon med mer glädje och solsken? För mig är det alltså en ickefråga. Åhlund ska stå där. Han ska avsluta det han har påbörjat. Han och spelarna ska göra det tillsammans och ingen jävel ska säga att han inte gjorde precis allt han kunde för IKO.

Andreas Idberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mirakel inträffar för de som tror på dem

Istället för att ligga och vrida mig i ångest inför det faktum att IK hittat ännu ett sätt att förlora så väljer jag den här gången att skri...